Hydroscand uddeler årets stipendium til elev i Sydafrika

2019-11-26

Hydroscand har været engageret i et skoleprojekt i Sydafrika siden 2011 og har i mange år også uddelt et stipendium til den student, der opnår det bedste resultat i afgangsklasserne. I år gik stipendiet til Aphiwe Mathonsi.

Tidligere i år startede Hydroscand Inqolayolwazi School Project Fund og donerede en større sum penge til fonden i forbindelse med Hydroscands 50 års jubilæum. Fonden skal bruges til stipendier, som giver ambitiøse elever mulighed for at studere.

Den 18. oktober var der eksamen på Inqolayolwazi School, hvilket også indebar, at Hydroscands stipendium blev uddelt til den elev i afgangsklasserne, som opnåede det bedste resultat.

”Vi bruger et computersystem, som automatisk beregner karaktererne for alle elever fra semester 1 til 3. Det giver os et resultat, som viser, hvilken elev i afgangsklasserne, som har fået den højeste karakter i alle fagene. Det er sådan, vi identificerer den elev, som modtager stipendiet”, fortæller Christabel Ngcobo, rektor på Inqolayolwazi School.

Stipendiet i 2019 gik til Aphiwe Mathonsi, som drømmer om en dag at blive forsker eller læge. Et velfortjent stipendium, fordi konkurrencen var benhård med 136 afgangselever, mener Edna Freese, som er engageret i skoleprojektet i Sydafrika.

”Vores nye stipendiat, Aphiwe Mathonsi, skal studere på en skole i Pietermaritzburg. Carter High School er en tidligere Model C-skole, og de er meget nøjeregnende, hvad angår regler og garantier vedrørende økonomiske spørgsmål. De har endda en juridisk rådgiver, som vi var nødt til overbevise om, at der var tilstrækkeligt med penge til at sende Aphiwe Mathonsi på denne skole! Jeg har store forhåbninger, om at Aphiwe vil blive optaget på Carter High. De akademiske resultater er flotte”, siger Edna Freese.

I år bliver stipendiet uddelt af Louis Freese, Ednas mand, som også er engageret i Hydroscands skoleprojekt. Han fik også den ære at lægge navn til stipendiet i 2019, som hedder Louis Freese-stipendiet.